voordelen sauna thuis

Waarom een sauna thuis : De voordelen van een thuissauna

Het bezit van een sauna thuis heeft enorme voordelen. Op lange termijn kan de aankoop lonen. Veel saunaliefhebbers genieten van de privacy van hun eigen huis. Lees in dit artikel waarom. Daarom heeft bijna elk Fins huis zo’n zweetkamer.

De groeiende populariteit van een thuissauna

Het is een kans om uw eigen sauna thuis te hebben. Sauna in uw eigen tuin of binnen uw eigen vier muren is nog nooit zo populair geweest. Zelfs mensen die het gezonde zweten in de baden niet op prijs stelden, hebben de sauna priv├ę ontdekt. Ze genieten van de rust, de ontspanning, de absolute vrijheid om hun saunasessie naar eigen inzicht in te richten. Zonder zich te hoeven houden aan openingstijden en te zweten tussen vreemden.

Sauna is goed voor lichaam en geest

Als we ons goed voelen, geeft ons lichaam minder stresshormonen af. Anderzijds komen er meer gelukshormonen vrij. Als we een beetje overdrijven, kunnen we zeggen dat de sauna u gelukkig maakt en een doeltreffend middel is tegen depressie!

Sauna doet lichaam en geest echt goed. Gelukkig is er in bijna elke stad een openbare sauna. Maar wat als u iemand bent die liever thuis blijft? Die het huis alleen verlaten wanneer dat nodig is? In dat geval kan een thuissauna precies zijn wat u nodig hebt. Laten we eens kort kijken naar de specifieke voordelen van thuissauna’s in het dagelijks leven.

Waarom een eigen sauna thuis

voordelen sauna thuis

Er zijn vele redenen om thuis een sauna te kopen en te installeren, maar hier zijn er slechts enkele:

U gebruikt uw sauna wanneer u maar wilt

Thuis kunt u saunasessies houden volgens uw behoeften en uw huidige stemming. Alleen u beslist over de temperatuur en de vochtigheid van de lucht. U kunt uw eigen wensen meenemen in de aanschaf en configuratie van uw saunacabine.

Zodra de sauna is ge├»nstalleerd, kunt u er op elk moment van de dag of nacht van genieten. De flexibiliteit van het schema is goud waard. Ideaal wanneer u ‘s avonds laat thuiskomt na een nacht werken. Ook ideaal als u niet kunt slapen. Zet de saunakachel aan of ga enkele minuten in de infraroodcabine* zitten. U voelt zich dan heerlijk ontspannen en slaperig. Naar huis gaan na gebruik van een openbare sauna zou deze aangename toestand onderbreken. Het lichaam zou automatisch stresshormonen afgeven en het ontspannende effect zou verloren gaan.

U hebt meer privacy

Geen vervelende blikken, geen gesprekken die u afleiden van uw welverdiende ontspanning. Alleen u, uw geliefden en uw sauna. Dat is wat ontspanning inhoudt.

U kunt de sauna naar eigen voorkeur instellen

U bepaalt zelf hoe heet u wilt zweten. Is de waterstraal in de spa niet heet genoeg voor u? Of heeft u het liever een paar graden koeler? Dankzij uw sauna hoeft u geen compromissen te sluiten. En u kunt ontspannen op de temperatuur waarbij u zich het prettigst voelt.

U geniet van de voordelen van de sauna

Als u de auto moet nemen om naar een sauna te gaan, is dat erg onhandig. U bespaart tijd en brandstof. Hoe ver woont u van het dichtstbijzijnde kuuroord? X kilometer? Het maakt niet meer uit, want met uw thuissauna hoeft u niet te reizen. Dit geeft u voldoende kostbare tijd om u volledig te concentreren op uw ontspanning. En bovendien bespaart u brandstof
U zweet in alle rust thuis. Door regelmatig een sauna te nemen wordt uw lichaam van binnenuit gereinigd en uw bloedsomloop gestimuleerd. Dat doet de overgang van warm naar koud. Dit activeert uw afweer en versterkt uw immuunsysteem op lange termijn. Ook uw spieren zullen u dankbaar zijn: de verbeterde bloedsomloop verlicht de spanning en helpt pijn te verlichten.